3.4 Fejezet


 Ekkor még nem gondoltam, hogy életem legnagyobb tévedése ez. Az, hogy találkozunk a táborban...
A helikopter egy nagy téren szállt le. Amint a propellerek leálltak kitereltek minket a kabinból. Még fel sem fogtam mi történik, akkor a kisgyerekek hogyan tudnák megérteni? 
- Emm! Mi történik?- kérdezi aggódó képpel a kis Lilly. 
Fogalmam sincs mit mondjak neki. Résnyire nyitom a szám majd kibököm:
- Most egy kis időre el kell hagynunk a falut.
Mikor ezt kimondom a legtöbb kisgyerek szája elkezd remegni mintha mindjárt elsírnák magukat.
- Ne sírjatok hamarosan vissza megyünk. - vigasztalgatom őket.- Csak most a bácsik elhoztak minket mert ott nem biztonságos.
- De miért nem?
- Hát mert... - végig se tudom mondani.
- Mikor megyünk vissza?
- Hol van a mami?
- A papit akarom!
Jaj, istenem mit csináljak. Mindjárt elkezdenek sírni és őszintén szólva én is. Nem bírom tovább visszatartani a könnyeket. Én is ugyanúgy meg vagyok szeppenve mint ők. De most erősnek kell lennem. Becsukom a szemem és megpróbálok megnyugodni. A falura gondolok a gyönyörű tájra és máris megnyugszom.
- Figyeljetek rám! Mindenki hamarosan látni fogja a papit és a mamit csak nyugodjatok meg! Nem kell sírni! - próbálok valami nyugtatót mondani.
Ekkor egy fehér köpenyes nő jön oda hozzánk. A kisgyerekekre néz aztán rám.
- Most gyertek velem. El kell végeznem pár aprócska vizsgálatot, hogy megbizonyosodjunk róla, hogy jól vagytok-e. - közli mosolyogva és terelgetni kezdi a gyerekeket.
 
Utánuk indulok de mikor már egy vonalba vagyok a nővel azt mondja:
- Te nem velünk jössz!
- Ezt meg hogy érti?
- Úgy hogy téged nem én foglak megvizsgálni. Mindjárt érted is jönnek. És nyugodj meg a vizsgálat után elviszünk titeket a szüleitekhez.
Ezt nem értem. Ő miért nem vizsgálhat meg? Mindegy. A lényeg, hogy ezután mindenki láthatja a szüleit. De azért kicsit féltem a gyerekeket. Elengedtem őket egy idegen nővel és még csak azt sem tudom miféle vizsgálatokról van szó. Visszagondolok a falura ahol minden rendben volt mielőtt elöntötte a víz. De még utána is visszamentünk hogy újjáépítsük és nem hagytuk annyiban. Viszont ez a földrengés mindent tönkretett. Az építkezéseket valószínűleg újra kell kezdeni. És a..
- Szia! Te vagy ...Emm? - zökkent ki a gondolataimból egy kedves, mégis kicsit fiatalos női hang.
Szembe nézek vele.
- Öööm...igen én.
- Gyere velem, elvégzek néhány vizsgálatot!
- Rendben! - mondom és próbálom palástolni apró félelmemet.
Néhány nem olyan hosszú folyosón megyünk át. Szürkék a falak, a föld is betonból van. A folyosó végén kinyílik előttem egy ajtó. Belépek majd utánam a nő is. A szoba falai fehérek és a közepén van egy orvosi ágy mellette mindenféle orvosi eszközzel. A mi falunkban nem ilyen volt. Ott nem így gyógyítottak. 
- Ülj le az ágyra kérlek! - mondja - Mellesleg a nevem Sara. 
Leül az ágy melletti székre. Elkezdi a vizsgálatot: megméri a pulzusom a szívdobogásom, megnézi a csontjaimat stb. De nem bírom ki muszáj megkérdeznem, hogy mi lesz velünk ezután.
- Sara? - kezdem majdnem hogy suttogva - Mi lesz velünk ezután?
- Elvisznek titeket egy másik központba ahol találkoztok a szüleitekkel. Amúgy meg végeztünk is. Teljesen jól vagy. Mehetsz. Szia!
Kilépek az ajtón és visszafelé megyek a folyosókon. Amikor kiérek meglátom a kicsiket. Odafutok hozzájuk. A gyerekek gyorsan megölelnek és én viszont. Mikor elengedem őket egy kocsi áll meg előttünk.
- Szálljatok fel! - utasítanak minket. 
Mindannyian felszállunk majd elindul a kocsi. Az a fél óra gyorsan elrepül amíg odaérünk. Már nagyon látni akarom a szüleimet. Tudni akarom, hogy jól vannak-e. Leszállunk a kocsiról. Egy nagy csapat felnőtt áll velünk szemben és keresik a gyerekeiket. Anyuékat fürkészem a tömegben de nem látom őket. Ez nem jelent jót. Hol lehetnek apuék? Hol vannak???

Címkék: 3. folytatás
https://folytasd.blogstar.hu/./pages/folytasd/contents/blog/21597/pics/lead_800x600.jpg
3. folytatás
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?