3.18 Fejezet


Az este további része nagyon kellemesen telt. És mivel Amy és John ma hamarabb értek haza még egy kártyapartira is sor került. Amikor már mindenki kellőképpen elfáradt elindultunk aludni. Erikkel a szobáinkba nevetve és lökdösődve mentünk föl. Amikor az én ajtóm elé értünk elkomolyodtam és átöleltem.

- Köszönöm. – suttogtam és mélyen magamba szívtam az illatát.

Hosszú idő óta úgy éreztem minden rendben van.

Éppen ahogy megjósoltam egy hét alatt készültek el a papírjaink az induláshoz. Bőröndöm már ott állt az ajtóban indulásra készen. Már csak a búcsúzkodás volt hátra. Eric kikísért a reptérre, úgyhogy csak Amytől és Johntól kellett elbúcsúznom az ajtóban.

- Minden megvan?- kérdezte Amy.
- Igen, mindent bepakoltam tegnap este és ma reggel még ellenőriztem is. - mondtam mosolyogva és átöleltem.

- Vigyázz magadra tücsök! – mondta John, egy barackot nyomva a fejemre, aztán magához vont és átölelt.

- Hiányozni fogtok, de csak egy hétre megyek el és már vissza is jövök. Észre sem fogjátok venni. – mondtam még búcsúzásként és kiléptünk az ajtón. Egy mélyet sóhajtottam, aztán elindultunk. A környék egyetlen kifutójához mentünk, ami nem volt olyan messze. A hűvös reggeli levegőben nagyon jól esett a séta.
- Minden rendben van? – kérdezte Eric.
- Igen, csak tudod, amikor legutoljára repültem nem volt minden rendben. A legkevésbé sem.
- Tudom. – mondta Eric és átkarolta a vállamat. – De most minden okés.
- És tök fura lesz egy hétig nélkületek. Meg félek is, hogy ne történjen semmi.
- Velünk minden rendben lesz. Nyugi, ne parázz!
- És a kicsik? Velük el fogsz bírni? – kérdeztem Ericet, mert rá bíztam a kicsiket, amíg én távol vagyok. Ennek a döntésnek az az egyszerű oka volt, hogy mivel Eric minden nap amikor rájuk vigyáztam, és ő már végzett a munkával elém jött, így gyakran vittük haza őket együtt, vagy játszottunk velük, esetleg elsimítottuk egy-egy veszekedést. Így a gyerekek jól ismerik és szeretik őt.
- Amikor elmondtad nekik, hogy jövő héten én fogok rájuk vigyázni, örültek neki. – mondta és már ott bujkált az a jól ismert mosoly az arcán, ami akkor szokott megjelenni, ha valami vicceset akar mondani. – Mellesleg azt is kibírtam, amikor próba ebédnél Annát etettem és rám köpte a borsót. Ráadásul még szerzett nekem másfél nap szabadságot is.
Ezen mindketten elkezdtünk nevetni. Amikor elhatároztam, hogy Ericnek adom át a feladatom egy hétre, úgy gondoltam jó lenne, ha megnézné az ebédeltetést, mert az a legnehezebb része az egész munkának. Úgyhogy egyszer el is kéredzkedett ebédidőben, hogy nekem segítsen. Megkértem, hogy Annát, aki még elég kicsi volt és most érkezett, ő etesse. Minden rendben volt, amíg Eric egy kanál borsót nem rakott a szájába. A kislány elkezdett rágni, de ahogy rájött milyen étel van a szájában fintorgott egyet és mindet Ericre köpte. Így Eric pólóján egy zöld folt volt és, amikor vissza akart menni dolgozni a főnöke nem engedte, mert azt hitte, hogy Eric beteg. Akárhogy erősködött, hogy csak egy kisgyerek köpte le borsóval, aznap és még másnap sem mehetett dolgozni.
Jókedvűen érkeztünk meg a kifutóra, ahol már ott állt egy repülő és már Anya is várt ránk. Igazából Eric egy pillanatra el is feledtette velem, hogy hova is megyünk.
- A repülő indulásra kész, már csak rád vártunk – mondta Anya. Ezután Erichez fordult – Te biztos Eric vagy.
- Igen, Mrs. Jonson. – mondta Eric azon az udvarias, tisztelettudó hangnemben, amit csak a felnőtteknek tartogatott.
- Tegeződjünk nyugodtan, csak Elizabeth.
- Rendben Elizabeth. – mondta Eric és elmosolyodott.
- Felmegyek a gépre. – fordult hozzám Anya.

- Rendben én is mindjárt megyek.

- Azt hiszem van egy jó pontom Anyukádnál. – mondta még mindig mosolyogva Eric.

- De ezt csak is nekem köszönheted, mert csak jót meséltem rólad neki. – Ezután odaléptem hozzá és jó szorosan megöleltem.
– Nem sokára jövök! – intettem neki és elindultam fel a repülőre...

Címkék: 3. folytatás
https://folytasd.blogstar.hu/./pages/folytasd/contents/blog/28886/pics/lead_800x600.jpg
3. folytatás
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?